ANVÄND ROT-AVDRAG!

ROT-avdraget är ett 30-procentigt skatteavdrag som man kan göra för vissa hantverkartjänster. Du som är bostad- eller villaägare har rätt att göra detta avdrag för vissa jobb som utförs på ditt hem eller hus.

Hör av dig så hjälper vi dig med ditt projekt!

KONTAKTA OSS

MER OM ROT-AVDRAG

Få en lägre kostnad

Det 30-procentiga avdraget görs på arbetskostnader upp till 166 667 kronor, vilket gör att det största möjliga skatteavdraget blir 50 000 kronor. Detta gäller för varje enskild individ och kalenderår, så ett nytt år innebär möjlighet att göra nytt avdrag! Om man är två som äger ett hus kan man slå ihop sitt avdrag, och kan därför få upp till 100 000kr i avdrag på en 330 000 kr kostnad. Avdraget baseras inte bara på kostnad utan även på vad man har för årsinkomst.

Exempel på uträkning: Ca årsinkomst 285 000 kr - Rotavdrag 30% - Arbetskostnad 166 667 kr - Skattereduktion 50 000 kr

ROT-Avdrag för arbetskostnaden

Numer görs denna skattereduktion direkt när du betalar räkningen från hantverkarna, du får alltså "rabatten" på en gång utan att behöva fylla i några särskilda formulär eller liknande. Rabatten dras på kostnaden för utförandet av tjänsten, inte på material som färg och penslar.

Om detta känns krångligt behöver du inte oroa dig, vi har svar på dina frågor och hjälper dig att räkna ut hur mycket ROT-avdrag just du har rätt till.


Skicka en offertförfrågan