ROT-AVDRAG: SÅ FUNGERAR DET

ROT-avdraget är ett skatteavdrag om 30% som man kan göra för vissa hantverkartjänster. Du som är bostads- eller villaägare har rätt till att göra ROT-avdrag för att anlita hantverkare för reparation och underhåll av din bostad.

Pensel som doppas i vit färg hos Rockneby Måleri.

Hör av dig så hjälper vi dig med ditt projekt!

KONTAKTA OSS

ANVÄND ROT-AVDRAG

Få en lägre kostnad

Det 30-procentiga avdraget görs på arbetskostnader upp till 166 667 kronor, vilket gör att det största möjliga skatteavdraget blir 50 000 kronor. Detta gäller för varje enskild individ och kalenderår, så ett nytt år innebär möjlighet att göra nytt avdrag! Om man är två som äger ett hus kan man slå ihop sitt avdrag.

Det passar utmärkt att använda för våra tjänster, så som inomhusmålning, tapetsering, fasadmålning och fönsterrenovering.

För att kunna göra ROT-avdrag måste du:

  • Vara bosatt i Sverige
  • Äga en bostad i Sverige
  • Anlita en godkänd hantverkare
ROT-Avdrag för arbetskostnaden

Om du uppfyller dessa krav kan du göra ROT-avdraget direkt när du betalar räkningen från hantverkaren. Rabatten dras på kostnaden för utförandet av tjänsten, inte på material som färg och penslar.

Exempel på ROT-avdrag: Ungefärlig årsinkomst 285 000 kr - Rotavdrag 30% - Arbetskostnad 166 667 kr - Skattereduktion 50 000 kr.

Känns det krångligt? Oroa dig inte, vi hjälper dig att räkna ut hur mycket ROT-avdrag just du har rätt till på arbetet som vi utför.

Kontakta oss för att veta mer om hur du kan använda ROT-avdraget på info@rocknebymaleri.se.

Skicka en offertförfrågan